Sunn mandag

Hei!

I dag kan jeg inrømme at jeg har vært flink! Jeg startet med Crüsli til frokost (vet at det er masse kalorier i, men masse proteiner), knekkebrød med mager skinkeost hele dagen, trente etter skolen, og spist masse frukt med yoghurt til kveldsmat. Men må ærlig si at jeg heller ville hatt de deilige skivene med masse leverpostei, majones og agurk til kveldsmat. Trente med Evelyn i dag, kusinen min, siden jeg ga henne en prøvetime, så jeg sklei litt ut av programmet mitt i dag. Også må jeg nevne en ting! I morges våknet jeg opp med rødt øye, utslett over hele halsen og brystet, i tillegg til hele øvre del av ryggen. Nå i kveld er det enda verre og sitter her å ser skikkelig tåkete. Øynene mine er knall røde og utslettet klør sånn at det er like før jeg begynner å blø. Vet du hva det kan komme av?

Her er den deilige kveldsmaten meg og Helene spiste i sted. Så det ikke fantastisk godt ut?

Pernille

14.01.2013 kl.22:48

flink du er! nei jeg aner ikke, hørtes ikke bra ut hvertfall!
Silje Helen Nilsen

14.01.2013 kl.22:51

Det er ganske vanskelig å si hva det er, mest sannsynelig tror jeg at de røde øynene og utslettet ikke har noe med hverandre og gjøre.. kan godt hende jeg tar feil her!

Utslett kan være veldig mye, det kan være eksem, eller forskjellige typer dermatitt. Har du brukt noe spesielle hudkremer, parfymer på omeådene du har utslettet, kan det være noe kalt kontakt eksem.

Du kan kjøpe hydrokortison reseptfritt på apoteket, dette hjelper mot milde former for eksem. Om ikke dette hjelper bør du oppsøke lege.

Du bør også passe på å ikke bruke bodylotion med parfyme i på disse utslettene, heller ikke for sterk såpe..da dette kan irritere huden og gjøre det enda verre.

Smør områdene regelmessig med en mild fuktighetskrem, og ikke klø selv om det er fristende, da kan du få varige skader i huden.

Trekk ned nederste øyelokk og undersøk hvor øyet er rødest. Hvis det er rødest på innsiden av øyelokket, dreier det seg sannsynligvis om en mindre farlig øyekatarr. Det betyr at du bør søke lege i løpet av en dag eller to. Er øyet rødest på øyeeplet nærmest hornhinnen (den fremre glassklare delen av øyet - øyeeplets ytre "skall"), og er fargen kommet plutselig og uten noen forklarlig grunn sammen med smerter og tåkesyn, er det et alvorligere tegn som bør få deg til å søke lege samme dag.
Skriv en ny kommentar
hits